Μοσχαράκι Γιουβέτσι

 Υλικά :
1,5κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
1 κιλό ώριμες ντομάτες  λιωμένες ή 800γραμ. ντοματάκια κονσέρβας
500γραμ. κριθαράκι (χοντρό)
μισή κούπα λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
μισή κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη 
3 κούπες ζεστό νερό
μισή κούπα κεφαλοτύρι
          αλάτι και πιπέρι
Χρόνος ψησίματος : 2 ώρες
Μερίδες : 6 άτομα

Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα από όλες τις πλευρές.Ριξτε την ντομάτα,το σκόρδο,τη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι σκεπάστε και σιγοβράστε το για 1 ώρα.Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα λίωστε το βούτυρο και σοτάρετε το κριθαράκι.Αδειάστε το κριθαράκι σε ένα "γιουβέτσι" (το πύλινο σκεύος) ή σε ένα πυρέξ σκεύος.Τοποθετήστε μέσα τις μερίδες του κρέατος και περιχύστε με την σάλτσα.Προσθέστε το νερό και σκεπάστε το,αν δεν υπάρχει καπάκι τότε με αλουμινόχαρτο.Ψήστε το στους 175C (βαθμούς) για περίπου 1 ώρα ή ώσπου απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι.Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.15' λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο,αφαιρέστε το κάλυμμα πασπαλίστε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι και αφήστε να ροδίσει!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου