Παραδοσιακό κοτόπουλο Enchiladas

Υλικά:
12  tortillas καλαμποκιού 
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου μισο-μαγειρεμένα&τεμαχισμένα 
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα (υπάρχει η συνταγή στην ομάδα Συνταγές για Σως)
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
(ξερό)
350γραμ. τριμμένο τυρί τσένταρ                  

110γραμ. ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι 
 ¼ φλιτζάνι βούτυρο                     
                                                   ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                                   Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα


Μερίδες : 6 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180C (βαθμούς). Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίζουμε τις tortillas,μία μία,από 5 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά μέχρι να είναι μαλακές.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.Βάλτε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί και κρατήστε τες ζεστές.Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κοτόλουλο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια μαζι με το ξερό κρεμμύδι και τα 280γραμ.τυρί τσένταρ,μέχρι να ανακατευτούν καλά.Τοποθετήστε το μίγμα στις tortillas καλαμποκιού (το περιεχόμενο αναλογικά για να φτασει και για τις 12) και τυλίξτε τες μία μία.Σε ένα λαδωμένο ταψί τις βάζουμε με την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω.Σε ένα άλλο τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέστε το τσίλι και ξινή κρέμα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και μην αφήνετε το μίγμα βράσει.Χύστε αυτό το μίγμα πάνω από τις enchiladas όταν είναι καυτό και πυκνό.Βαζουμε το ταψι στο φουρνο και ψήνουμε για 20λεπτά,τη συνέχεια βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το υπόλοιπο τσένταρ από πανω και ξαναψήνουμε για ακόμα 5λεπτά.
 Χρησιμοποιήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κόλιαντρο για το γαρνίρισμα τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου