İç Pilav - Πιλάφι με συκώτι αρνίσιο

Υλικά:
 300 γρ. ρύζι καρολίνα
150 γρ. κριθαράκι
200 γρ. αρνίσιο συκώτι, κομμένο σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
40 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες, μαλακωμένες σε νερό (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι


Μερίδες : 4 άτομα

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Παίρνουμε τα συκωτάκια,τα κόβουμε σε κύβους.τα ρίχνουμε μέσα στα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά προσθέτοντας τον δυόσμο.Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι,τα κουκουνάρια και τις σταφίδες,ρίχνουμε και το ρύζι όπου προηγουμένως έχουμε πλύνει.Όταν τσιγαριστούν ρίχνουμε το ανάλογο νερό,μόλις ψηθεί το πιλάφι μας ρίχνουμε τα συκωτάκια.Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου