Μασουράκια (φλογέρες με καρύδι)

Υλικά:
650γραμ. φύλλα κρούστας
320γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
160γραμ αμύγδαλα
320γραμ. βούτυρο
κανέλα και γαρύφαλλο
1 αυγό
για το σιρόπι : 650γραμ. ζάχαρη
                        630γραμ. νερό
                    1 ποτηράκι κονιάκ

Αφού ασπρίσετε τα αμύγδαλα,τα κοπανίζετε μαζί με τα καρύδια,μέσα στα οποία προσθέτετε το αυγό,την κανέλα,το γαρύφαλλο και 2 κουταλιές ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.Κατόπιν κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες ανάλογες με το μέγεθος που θέλετε.Με ένα πινελάκι αλείφετε το εσωτερικό του φύλλου με βούτυρο,βάζετε λίγη γέμιση και τυλίγετε τα μασουράκια.Τα αραδιάζετε στο ταψί και τα φουρνίζετε.Κατόπιν ζεστά τα βουτάτε ένα-ένα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα,αν σας περισσεύει σιρόπι τα περιχύνετε από πάνω.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου