Mano a mano

Υλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένο
1 ντομάτα κομμένη καρεδάκια
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
4 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
                                                                                      1 κουταλιά χυμό λάιμ
                                                                                      1 κουταλιά ρούμι

Μερίδες: 6 άτομα
 
 Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη και το χυμό λάϊμ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, τα λουκάνικα και τέλος τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, ραντίζουμε με το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου