Ricotta Manicotti με σπανάκι

Υλικά για την σάλτσα:
 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
Αλάτι & πιπέρι


Υλικά για την γέμιση:
3 κούπες φρέσκο ​​τυρί ricotta
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι,στραγγισμένα από υγρά και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Αλάτι & πιπέρι
10 Manicotti κανελόνια (αν δεν βρείτε χρησιμοποιείστε τα απλά)
                                                                                       1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα για επικάλυψη





Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι αρωματικά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε  και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Το αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 15λεπτά και το κοιτάμε που και που.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C με 190C βαθμούς(ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κουζίνας σας).Ενώ μαγειρεύετε την σάλτσα,μπορείτε ταυτόχρονα να βράσετε τα κανελόνια.Στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό.Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα τρία τυριά και το σπανάκι.Σε ένα άλλο μπολάκι αλατοπιπερώνετε το τυρί ricotta και το ενώνετε με τα τυριά.Στραγγίζετε τα κανελόνια και τα στεγνώνετε με πετσέτα κουζίνας ή απορροφητικό χαρτί.Βάζετε μισή κούπα από την σάλτσα στο κάτω μέρος του ταψιού και την απλώνετε ομοιόμορφα.Χρησιμοποιήστε είτε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής είτε ένα κουταλάκι μικρό,ώστε να χωράει η γέμιση στα κανελόνια,και γεμίστε με το μείγμα.Κρατώντας μαλακά τα κανελόνια σπρώχνετε την γέμιση να φτάσει μέχρι κάτω.Τα τοποθετείτε πλάι πλάι στο ταψί και περιχύνετε την σάλτσα από πάνω και πασπαλίζετε με το 1/3 παρμεζάνα όπου έχουμε αφήσει στην άκρη.Ψήστε τα κανελόνια με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό.!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου