Κοτόπουλο Madras

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια
700 ml γάλα καρύδας
7 πράσινες πιπεριές τσίλι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. garam masala (Κόλιαντρο, κύμινο, πιπέρι πιμέντο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι μαύρο, κάρδαμο, γαρύφαλλο, μάραθο και φύλλα δάφνης) σε περιπτωση που δεν βρείτε έτοιμο
5 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
Λίγο λάδι
Αλάτι

Ανακατεύουμε τον κουρκουμά και τη μισή ποσότητα του garam masala , αλείφουμε με το μείγμα τα κομμάτια κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 15’.Στο μίξερ πολτοποιούμε το σκόρδο με 1 κ.σ. λάδι.Στην κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, που έχουμε προηγουμένως κόψει σε λωρίδες, προσθέτουμε τις πιπεριές, το garam masala και, τέλος, τον πολτό σκόρδου. Αφήνουμε για 1’ περίπου –ανακατεύοντας συνεχώς- και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε το κρέας να σωταριστεί και να θωρακιστεί απ’όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε , ανακατεύοντας τακτικά. Μετά από 15’ περίπου προσθέτουμε και ½ ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλατάκι κατά βούληση και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύομε συχνα –το γάλα καρύδας κολλάει εύκολα- και σκεπάζουμε. Θα μας πάρει γύρω στα 35’-40’, από τη στιγμή που θα μπουν όλα τα υλικά. Μόλις δούμε το κρέας μας να είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρεματος, εάν διαπιστώσουμε ότι η σάλτσα δεν αρκεί για το μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό.Για να είναι ετοιμο το φαγητό μας θα πρέπει το κρέας να είναι ψημένο και η σάλτσα ελάχιστη.Tip: για πιο έντονο αποτέλεσμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε τις πιπεριές τσίλι μαζί με το σκόρδο, αντί να της προσθέσουμε απλά στο μαγείρεμα. (Προσοχή………..καίει!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου