Τζιγεροσαρμάς

Υλικά:
1 συκωταριά και μαντίλες
500γραμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο και δύοσμο
1&1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι


Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε με λίγο νερό να αχνιστούν καλά.Αφού αχνιστούν ρίχνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο(αναλογικά πόσο θέλουμε να βάλουμε) να αχνιστούν και αυτά μαζί.Όταν τελειώσει-εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το βούτυρο και την συκωταριά ψιλοκομμένη και την φέρνουμε κανα-δυο γύρες.Ύστερα ρίχνουμε το ρύζι,αλάτι,πιπέρι και το νερό,το οποίο θα είναι ίσα-ίσα με το περιεχόμενο.Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σκάσει το ρύζι.Αφού σκάσει το ρύζι,το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.Κατόπιν φτιάχνουμε τον σαρμά,είτε έναν μεγάλο τον οποίο μετά το ψήσιμο τον κόβουμε,είτε παίρνουμε τις μαντίλες και τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια για να γίνουν πιο μικροί σαρμάδες.Τοποθετούμε τους σαρμάδες σε ένα ταψί και εάν θέλουμε προσθέτουμε πατάτες.Πάνω σε κάθε σαρμά βάζουμε λίγο βούτυρο και τους περιχύνουμε με λεμόνι.Επίσης ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω στις πατάτες μαζί με το ανάλογο νερό και τα βάζουμε στο φούρνο.Εάν κατά το ψήσιμο χρειαστεί νερό ρίχνουμε λίγο.


Σημείωση: Την συκωταριά πριν την ψιλοκόψουμε την έχουμε βράσει.Τις μαντίλες τις βάζουμε στο νερό να ανοίξουν.Τις αλλάζουμε 2-3 νερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου