Γλυκόξινο κοτόπουλο

Υλικά:
Φιλέτο κοτόπουλο: 1 κιλό (από στήθος)
Λάδι: 2 κουταλιές σούπας
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Τριμμένο τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι
Σπασμένο ξερό τσίλι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Καστανή ζάχαρη: 1/3 κούπας
Χυμό μήλου: 1/4 κούπας
Κέτσαπ: 2 κουταλιές σούπας
Ξύδι: 1 κουταλιά σούπας
Σάλτσα σόγιας: 1/3 κούπας
Νερό: 1/2 κούπας



 Μερίδες : 4 άτομα


 Κόβετε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και το ροδίζετε. Το βγάζετε σε άλλο σκεύος. Ρίχνετε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε. Μόλις βράσουν προσθέτετε ξανά το κοτόπουλο και χαμηλώνετε τη φωτιά, να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο πολύ ζεστό, με βρασμένο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου