Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι

Υλικά: 
Φτερούγες κοτόπουλου: 20 τεμάχια
Σκόρδο: 3 σκελίδες
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ: 1 κουταλιά
Ταχίνι: 3 κουταλιές
Σησαμέλαιο: 2 κουταλιές
Σάλτσα σόγιας: 5 κουταλιές
Μέλι: 2 1/2 κουταλιές
Ξύδι λευκό: 1 1/2 κουταλιά
Σουσάμι: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 1 - 2 για γαρνιτούρα




Μερίδες: 4 άτομα

 Κόβετε τις φτερούγες σε τρία μέρη (στις κλειδώσεις) και κρατάτε τα δύο μεγαλύτερα. Το ακριανό ή το πετάτε ή το φυλάτε για ζωμό. Χτυπάτε σε μπλέντερ μαζί, όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι και το κρεμμυδάκι. Αλείφετε με αυτό το μείγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε 15 - 30 λεπτά να μαριναριστούν.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς. Βάζετε τις φτερούγες με την μαρινάδα σε ταψάκι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου